Geschiedenis B.B.G. Haarsteeg

Een vereniging die met de toepasselijke naam D.E.S. in 1952 begon in café van de Loo te Haarsteeg. De heren Cees en Piet van de Loo, Ad Treuren, Jan Koks en Jo van Bokhoven zijn wij nu nog dankbaar voor het oprichten van D.E.S.
Want "Door Eendracht Sterk" blijkt dat een vereniging bestaansrecht heeft.

Dat er door de jaren veranderingen optreden is niet vreemd.
Zo veranderde in de loop der jaren de naam D.E.S. in Fortuna,
vervolgens werd BBG Behang en daarna werd gekozen voor de naam B.B.G. van Zandvoort. (Biljarten Brengt Genoegen) In 2011 werd de naam weer verandert in B.B.G. Haarsteeg/de Haas. We hopen deze laatste naam nog vele jaren met trots te kunnen voeren.

Klik voor groter beeld
café van de Loo
Klik op de foto voor vergroting
Klik voor groter beeld Klik op de foto voor vergroting

Ook wat het clubhuis betreft hebben de biljarters de namen en locaties zien veranderen.
Begonnen in café van de Loo. (zie foto boven) daarna naar
café " 't Kanon" (zie foto links)


Van daar naar Giel de Boer, Mommersteeg 100, wat later werd gewijzigd in café "Onze Draai". Ook "Onze Draai" kreeg een nieuwe eigenaar en de naam van het café werd "De Reuser". Nu is het een restaurant.
Klik voor groter beeld Klik op de foto voor vergroting
Klik voor groter beeld Klik op de foto voor vergroting Klik voor groter beeld Klik op de foto voor vergroting Klik voor groter beeld Klik op de foto voor vergroting Sinds 2007 zijn wij gehuisvest in het buurthuis "de Haarstèk".
Waar wij de beschikking hebben van drie biljarttafels.

Op sportief gebied hebben wij een bloeiende vereniging. In ons bestaan zijn er vele successen behaald; zowel in teamverband als op de persoonlijke titel, hebben wij Nederlandse Kampioenen kunnen huldigen.
Ook bij de jeugdafdeling, die in 1975 werd opgericht, hebben wij Nederlandse Kampioenen in de vereniging gehad.
Het was bijzonder jammer, dat er in het jaar 2000 geen jeugdleden meer waren en wij hier mee moesten stoppen.

Tweemaal hebben wij de organisatie gekregen voor een Nederlands kampioenschap, namelijk Ereklasse Ankerkade 47/1 en Ereklasse Driebanden, de landsdag 55+ voor teams.
Wij zijn daar nog steeds trots op.
© 2008 - BBG Haarsteeg - Niets van deze pagina's mag worden gekopieerd zonder schriftelijke toestemming van BBG Haarsteeg.